THE SMART TRICK OF YUMURTALıKLARDA POLIKISTIK OVER GöRüNüMü NEDIR? THAT NOBODY IS DISCUSSING

The smart Trick of Yumurtalıklarda polikistik over görünümü nedir? That Nobody is Discussing

The smart Trick of Yumurtalıklarda polikistik over görünümü nedir? That Nobody is Discussing

Blog Article

Glucose test helps to see For those who have diabetes. Greater than 50 percent of ladies who may have PCOS get this illness.

Şiddetli karın ağrısı, ani başlayan testis ağrısı, kasık ağrısı akut peritonit veya gangrenöz bir olayın habercisi olabilir. Bu durumda acil servise de başvurulabilir.

Polikistik over sendromu yaşayan kadınların hamile kalabilmeleri için farklı tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Karın şişliği özellikle süreklilik arz ettiğinde dikkate alınması gereken bir durumdur. Bu tür şikayeti olanların hastanelerin Genel Cerrahi veya Gastroenteroloji polikliniklerine başvurması gereklidir.

Powerfulülasyon (kan dolaşımının bozulması): Bu durum daha çok fıtık ağzının dar olmasından kaynaklanır. Robustülasyon gangrene neden olup acil girişim gerektirebilir ve karın fıtıklarına bağlı cerrahide ölümlerin başlıca nedenidir. En sık powerfulüle olan fıtıklar inguinal fileıtıklardır.

Yukarıda sayılan tüm tetkikler ve kontroller yapıldıktan sonra hastanın ameliyat tarihi planlanır. Bu tarihten önce hastanın uygulaması gereken bazı krallar vardır.

Polip Nedir? Endometriyal polip (rahim polipleri), ve servikal polip (rahim ağzı polipleri) rahim iç tabakasında veya rahim ağzında bulunan ve genellikle bu dokulardan kaynak alan ve selim tabiatlı olduğu kabul edilen "et parçası" oluşumları olarak tarif edilebilir. Rahim içinde yerleşenler gebe kalmayı zorlaştırma veya gebelik kayıplarına neden olabileceği gibi ara kanama, adette fazla kanama ve kansızlık gibi problemlere de neden olabilirler. Poliplerin tanısı jinekolojik muayene ve ultrasonografi ile kolaylıkla konulabilmektedir. Rahim ağzındakiler muayene sırasında kolaylıkla alınabilirken rahim içinde olanlar cerrahi olarak histeroskopi (kameralı sitem) ile kolaylıkla alınabilmektedirler. Pelvik Enfeksiyon ve Rahim İltihabı Pelvik enfeksiyon (iltihap) mikroorganizmaların vajen ve rahim ağzından yukarıya doğru ilerlemesi sonucu rahim, fallop tüpleri ve yumurtalıkları içine alan üst genital bölgenin iltihabıdır. Pelvik enfeksiyon geçirildikten sonra, karın içinde yaygın yapışıklıklar bırakabilir. Bu yapışıklıklar özellikle tüpleri içine alıp onların hareketlerini ve anatomisini bozup gebe kalmada sorunlar çıkmasına neden olabilir. Tüplerdeki bu hasar, ileride dış gebelik olma ihtimalini de artworkırır. Enfeksiyonun tedavi edilmemesi sonucu iltihap kana karışıp hayati tehdit oluşturabilecek septik bir tabloya da neden olabilir. Kasık ağrısı, akıntı ve ateş gibi belirtileri olan pelvik enfeksiyon jinekolojik muayene, ultrasonografi ve kan testleri ile tanınabilmekte ve ağızdan veya damardan verilecek antibiyotikler ile tedavi edilmektedir. Rahim Duvarı Kalınlaşması Endometrium olarak bilinen rahim iç the original source duvarı, ortalama her 28 günde bir kez gerçekleşen âdet döngüsü süresince salınan hormonların etkisiyle olası bir gebeliğe hazırlık amacıyla bir miktar kalınlaşır. useful content Gebeliğin oluşmadığı durumlarda farklılaşan hormon düzeylerine bağlı olarak rahim içi duvarı dökülerek vajinal yoldan adet kanaması şeklinde vüMinimize dışına atılır ve endometrium yeniden incelir. Genelde adet düzensizliği sonucu 2-3 ayda bir adet olunması durumunda bu endometrium advertı verilen doku normalden fazla kalınlaşır. Ultrason muayenesinde tespit edilecek olan bu rahim iç duvarının normalden daha kalın olması durumu rahim iç duvarında polip varlığında da görülebilir. Rahim duvarındaki bu kalınlığın incelmiyor olması, menopoza yakın dönemler veya altta yatan bir patoloji şüphesi olması halinde histeroskopik olarak endometrium değerlendirilip örnek alınabileceği gibi direkt olarak da örnek alınıp patolojik incelemeye gönderilebilir.

İkinci basamakta gonadotropinler ile ovuslasyon uyarılır. Bu ilaçlar kullanılırken yan etkileri nedeniyle tecrübeli hekimler tarafından dikkatli bir şekilde takip edilmelidir.

Polikistik Over hastalarının diğer insanlara göre idrar yolu enfeksiyonu alması ve mantar hastalığını kapması riski çok daha fazladır. Bu nedenle hastaların ameliyat sonrasında 2 ay süre ile denize ve havuza girmemeleri gerekir.

Yumurtlamanın az olması sonucunda rahim duvarının kalınlaşmasını önleyen progesteron hormonu salgılanmaz ve zaman içine kalınlaşan rahim duvarından dolayı rahim kanseri meydana gelebilir.

Tedavi. Bakteriyel vajinozu tedavi etmede çeşitli farklı antibiyotikler kullanılabilir, ancak en sık kullanılan iki tane vardır: metronidazol ve klindamisin. Bunlar ağız yoluyla alınabilirler veya pill, krem veya jel şeklinde vajinaya yerleştirilebilirler.

İnguinal fileıtıklar (kasık fileıtıkları) 2 ana bölümde incelenir: Direkt ve indirekt fıtıklar. Bu ayrım Polikistik over varsa ne yapmalı? fileıtığın anatomik yerleşimine göre hekim tarafından yapılmaktadır, genelde hastada belirtiler açısından ciddi farklılık arz etmez fakat operasyonları farklıdır. Çocuklarda ve bebeklerde kasık fileıtıklarının neredeyse tamamı indirekt fıtıktır.

Gebe kalmak isteyen kadınlar, tedavide kullanılan ilaçlar veya hastalığın kendisi nedeniyle gebe kalmakta zorlanabilirler. Bunun için de uzman propertyımı almalıdırlar.

Rahim kanseri, polikistik over hastalarında yumurtlamanın olması ya da çOkay az olması durumunda meydana gelir.

Report this page